*site temporarily under maintenance. external links might not work
Home » » Filem 8 Jam Full Movie

Filem 8 Jam Full Movie


SINOPIS FILEM 8 JAM
ALANG, membesar di sebuah lorong yang penuh dengan keganasan dan jenayah. Zaman kanak-kanak Alang dirampas daripadanya apabila ibunya mati dibunuh seorang Ah Long semasa mereka cuba melarikan diri daripada kawasan jahanam tersebut.

Alang yang tidak mempunyai sedara mara yang lain telah dihantar ke rumah anak-anak yatim. Alang menghadapai kesukaran untuk bergaul dengan rakan — rakan sebayanya yang lain dek kerana cara kehidupannya yang dulu namun muncul JULIA, yang tidak putus-putus cuba untuk berkawan dengannya.

Keikhlasan Julia menyebabkan mereka menjadi kawan baik sehinggalah mereka meningkat umur belasan tahun. Hubungan persahabatan mereka lama kelamaan bercambah menjadi cinta. Namun, hubungan mereka terputus ditengah jalan kerana Julia telah dituntut oleh mak ciknya.
Atas desakan mak cik Julia, pihak sekolah telah merahsiakan alamat dan no telefon Julia sehingga Alang dan Julia tidak lagi berjumpa. Alang akhirnya kembali ke kehidupannya semasa kecil. Alang cuba untuk hidup dengan aman namun munculnya beberapa konco daripada satu geng meminta wang perlindungan. Alang yang bengang telah bergaduh dan menyebabkan dia menjadi sasaran geng tersebut.

Ditakdirkan Alang bertemu semula dengan Julia yang sedang dalam keadaan kesusahan. Alang yang terlalu cintakan Julia menerima Julia dengan gembiranya dan mengharapkan Julia akan sentiasa bersamanya. Namun, kebahagiaan mereka hanya sementara apabila muncul mak cik Julia menuntut Julia kembali dan konco-konco geng tersebut sering menghantui Alang.

Kini, Alang berada di dalam penjara kerana dia telah membunuh seseorang. Siapakah yang telah menjadi mangsa Alang? Mengapakah Alang bertindak sedemikian? Dapatkah Alang dan Julia hidup bersama semula? Semuanya akan terjawab dalam filem ’8 JAM’.

Tonton Online:
KLIK SINI

*site temporarily under maintenance. external links might not work


Cara tonton movie di cerita master

16 comments:

  1. sory dah lama tak buka blog ni nak tengok pn dah tak tau
    nak klik yang mana.

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum cerita 8 jam tidak boleh dimain. They indicate "This video is no longer available due to copyright claim by Astro Malaysia(digital five snd bhd)

    ReplyDelete
  3. ala tlgla mskkn semula nk tgk citer ni...sy dah lama xbuka sbb busy bl da ms da xleh buka plak...admin helpppp...

    ReplyDelete
  4. admin masukkan semula citer nie...

    ReplyDelete
  5. aha admin tlgla upload cerita ni semula nak tengok

    ReplyDelete
  6. cepat gila kene block baru check smlm len harini dh reupload kne ban lagi..ksian admin reupload lagi skali la admin sakai tol la astro ngn metrowealth bulan2 puasa ni sedekah la kasi org tgk tamak haloba btui..

    ReplyDelete
  7. admin buat file share la letak kt jumbofile ke pastu post link kt sini..susah taruk kt youtube asik kne ban je memang sakai tol la citer cam haprak trailer je lebih

    ReplyDelete
  8. Argh...baru tengok sekerat jalan dah kn ban....sxxx btl......

    ReplyDelete
  9. dh boleh tgk..trima kasih admin...good work..

    ReplyDelete
  10. cmnw nk tgok????

    ReplyDelete
  11. mcm mne nak tgok ni ? tak paham ler :/

    ReplyDelete
  12. hello admin mintak tlg upload cite neh blk :(

    ReplyDelete
  13. hai admin, tlg upload citer Remp-It lakonan Farid Kamil bleh tak?

    ReplyDelete
  14. trbaik lah admin kt sni kalau boleh hantu kak limah 2 msukkn sekali lps tngok trailer die syok pulk nk gi pawagam jauh sgt, x de transport

    ReplyDelete