Tentang Dhia Episod 01-30(akhir)Tentang Dhia mengenai sebuah kisah cinta menggamit emosi dan penuh dramatik terbitan Grand Brilliance Sdn Bhd hasil nukilan dan arahan Azlina Pa’wan dan dijayakan oleh barisan pelakon hebat seperti Nora Danish, Adi Putra, Ako Mustapha, Irfan Roslan, Tasha Shilla, Izreen Azminda dan Puteri Sarah.

Cinta dan simpati tiada ukurannya bagi Dhia (Nora Danish), yang berdiri di antara dua lelaki yang sangat dikasihinya. Percintaan tiga segi ini turut menjadi mimpi ngeri apabila dia dicemburui Melly (Izreen Azminda), yang mengganggap dirinya lebih anggun dan sesuai.

Raffi (Irfan Roslan) dan Azmi (Ako Mustafa), dua lelaki berbeza daripada dua latar belakang yang berbeza. Hanya memikul tugas sebagai seorang kerani biasa, Azmi yang merupakan anak seorang Imam di kampung tersebut disukai ramai kerana sifat rendah diri dan pandai mengambil hati. Hati Dhia sudah lama terpaut pada perwatakan Azmi, walaupun Raffi, seorang jejaka daripada keluarga berada mempunyai kelulusan luar negara merupakan teman rapat Dhia sejak kecil lagi.

Tergamam apabila melihat Azmi menjadi pilihan hati Dhia dan bakal melangsungkan majlis pertunangan, Raffi yang baru pulang dari luar negara merenung keseorangan di dalam kesedihan dan kekecewaan.

Namun, hatinya ikhlas menyintai Dhia, lalu Raffi mengambil keputusan untuk redha dengan apa yang berlaku.

Melly mengambil kesempatan ini untuk mendekati Raffi dan menidurinya ketika dia di dalam keadaan mabuk demi membuktikan perasaan cintanya.

Tetapi, ‘jerat’ yang dipasang Melly memakan diri sendiri apabila Raffi tidak mengendahkannya. Melly juga mendapati bahawa dirinya sedang mengandungkan anak Raffi. Tertekan dan terdesak, Melly mengenakan Azmi.

Azmi dan Melly ditangkap basah oleh penduduk kampung dan ditahan di lokap balai polis. Sejurus mengetahui tentang berita ini, hati Dhia bagaikan dipanah halilintar, mengenangkan majlis pertunangan mereka yang akan berlangsung tidak lama lagi.

Namun, berkat ketabahan hatinya, Dhia mampu memaafkan Azmi dan majlis pertunangan tetap akan berlangsung seperti yang dirancang.

Walaubagaimanapun, majlis mereka diserang oleh keluarga Melly yang ingin menuntut keadilan daripada Azmi.

Mereka mahukan Azmi supaya bertanggungjawab di atas perbuatannya sehingga Melly didapati mengandung. Sekali lagi, Dhia diuji dan ujian kali ini bakal mengubah hidupnya sampai bila-bila. Azmi dan Melly disatukan tanpa kerelaan Dhia yang hanya mampu mengalirkan air mata.

“Bagaikan pelangi selepas hujan”, hidup Dhia didatangi Zikir (Adi Putra), seorang arkitek daripada sebuah firma di Kuala Lumpur.

Zikir mempunyai seorang rakan baik bernama Fendi, dan mereka bekerja di firma yang sama. Zikir sangat diminati oleh Rose (Tasha Shilla) yang juga salah seorang pekerja di firma milik beliau.

Malang tidak berbau, Fendi meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya yang turut dialami Zikir ketika hendak pergi mengerjakan solat Jumaat.

Zikir datang ke kampung halaman Fendi untuk majlis pengebumian yang terletak di Pulau Pinang dan ditemani oleh isteri arwah Fendi, Suraya.

Ketika menjamah nasi lemak di sebuah gerai di kampung tersebut, Zikir terlihat Dhia. Mata bertentang mata, Zikir terpesona dengan keayuan Dhia.

Tonton Online:


Tentang Dhia Episod 01 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 02 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 03 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 04 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 05 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 06 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 07 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 08 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 09 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 10 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 11 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 12 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 13 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 14 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 15 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 16 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 17 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 18 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 19 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 20 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 21 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 22 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 23 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 24 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 25 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 26 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 27 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 28 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 29 - KLIK SINI
Tentang Dhia Episod 30 - KLIK SINI

4 comments:

  1. I dont know why whenever I clicked on the Episode it keeps show NO INTERNET EXPLORER where else its not about internet connection problems and I can suft any other websites perfectly. Please advice what I should do to resolve this problem.

    ReplyDelete
  2. bole upload crite dejavu d kinabalu full?

    ReplyDelete
  3. dah kena claim.nanti update link baru.

    ReplyDelete

*site temporarily under maintenance. external links might not work

nrelate