Pelangi Kasih Episod 01-25

Sinopsis Pelangi Kasih

Cerita bermula mengenai kisah 3 orang sahabat yang rapat sejak kecil, watak dilakonan Nabila Huda (Sofia), Beto (Zafrul) dan Puteri Sarah Liyana (Azlin).

Azlin bakal mewarisi pernigaan datuknya Haji Mahmud, Pengerusi Green Global Sdn Bhd, manakala bapa Sofea seorang guru agama dan pekebun di kampung.

Zafrul seorang pelajar yang pintar selalu membantu Sofea dan Azlin dalam pelajaran dan Zafrul tua 2 tahun dari mereka berdua.

Setelah tamat belajat di universiti, Sofea dan Azlin meneruskan kerjaya di Green Global, mereka berdua berjaya memajukan pernigaan. Sofea bijak membawa pelabur masuk dalam bidang hartanah. Azlin pula bijak dalam perhubungan pelanggan.

Hubungan baik ketiga-tiga mereka berjalan lancar namun setelah Zafrul mahu berkahwin dengan Azlin, hati Sofea terluka kerana merasakan Zafrul mempermain-mainkan perasaannya.

Untuk mengukuhkan kedudukan Zafrul dalam syarikat, Azlin telah memberikan jawatan yang sepatutnya menjadi milik Sofea kepada Zafrul. Sofea berasa kecewa dengan Azlin kerana menganggap Azlin cuba menyingkirkannya secara halus.

Pengenalan Sofea dengan Omar (Johan Ariff Asa’ri) yang merupakan pesaing kepada Green Global Sdn Bhd menimbulkan rasa tidak senang hati oleh Zafrul. Akhirnya, Sofea dikhianati dan dipecat atas tuduhan pecah amanah oleh Azlin yang cemburu dengan prihatin Zafrul atas Sofea.

Selepas Sofea berkahwin dengan Omar, syarikat Lembayung Delta Sdn Bhd milik Omar telah mengalahkan Green Global Sdn Bhd untuk mendapatkan tender tanah. Bagi menjaga kepentingan syarikat pada masa depan, Zafrul berikhtiar untuk ‘menghapuskan’ Sofea dan Omar dari dunia korporat.

Sofea terluka dengan pengkhianatan 2 sahabat baiknya dan menghilangkan diri di kampung halaman Omar.. Apakah Sofea akan bertemu semula dengan Zafrul dan Azlin?

Tonton Online


Pelangi Kasih Episod 01 - KLIK SINI
Pelangi Kasih Episod 02 - KLIK SINI
Pelangi Kasih Episod 03 - KLIK SINI
Pelangi Kasih Episod 04 - KLIK SINI
Pelangi Kasih Episod 05 - KLIK SINI
Pelangi Kasih Episod 06 - KLIK SINI
Pelangi Kasih Episod 07 - KLIK SINI
Pelangi Kasih Episod 08 - KLIK SINI
Pelangi Kasih Episod 09 - KLIK SINI
Pelangi Kasih Episod 10 - KLIK SINI
Pelangi Kasih Episod 11 - KLIK SINI
Pelangi Kasih Episod 12 - KLIK SINI
Pelangi Kasih Episod 13 - KLIK SINI
Pelangi Kasih Episod 14 - KLIK SINI
Pelangi Kasih Episod 15 - KLIK SINI
Pelangi Kasih Episod 16 - KLIK SINI
Pelangi Kasih Episod 17 - KLIK SINI
Pelangi Kasih Episod 18 - KLIK SINI 
Pelangi Kasih Episod 19 - KLIK SINI 
Pelangi Kasih Episod 20 - KLIK SINI 
Pelangi Kasih Episod 21 - KLIK SINI 
Pelangi Kasih Episod 22 - KLIK SINI 
Pelangi Kasih Episod 23 - KLIK SINI 
Pelangi Kasih Episod 24 - KLIK SINI 

Pelangi Kasih Episod 25 - KLIK SINI

2 comments:

*site temporarily under maintenance. external links might not work

nrelate