Drama Sirrun Slot Ratu TV9 Episod 01-14


Sinopsis Sirrun Slot Ratu TV9
Kisah Sirrun bermula dengan persahabatan dua insan iaitu Laila (Zarina) dan Surina (Anzalna) sejak umur mereka 5 tahun lagi. Mereka berkawan baik walaupun mempunyai perwatakan yang amat berbeza. Surina seorang yang sungguh cantik dan lemah-lembut. Ketika dia kecil, ibu bapanya tidak membenarkan dia bermain di luar kerana sakit asmanya yang teruk. Kawannya ketika itu hanyalah Laila seorang sahaja. Dia juga begitu rajin belajar di sekolah dan mendapat keputusan cemerlang dalam setiap peperiksaan.

Hidup Laila pula menjadi amat sukar apabila bapanya, seorang tabligh yang jarang berada di rumah, membuat keputusan untuk berkahwin buat kali ketiga. Laila marah terhadap bapanya dan juga kepada ibunya kerana merelakan perkara ini berlaku. Laila menjadi tidak terurus dan terpaksa berhenti sekolah ketika umurnya 16 tahun untuk menyara ibu dan adik-beradiknya.

Setelah berhenti dari sekolah, Laila berkerja sebagai seorang guru di sebuah Tadika Islam. Di sana, dia telah bertemu dengan Khalid (Hairul Azreen) dan telah jatuh cinta pandang pertama. Laila memperkenalkan Khalid dengan rakan baiknya, telah menjadi marah dan cemburu apabila Khalid jatuh cinta dengan Surina pula. Kerana Khalid, Laila dan Surina bergaduh dan tidak bertegur sapa.

Sepuluh tahun telah berlalu dan Surina kini seorang peguam Syariah berjaya dan isteri kepada seorang jurutera bernama Zaid (Beto Kusyairy). Walaupun berjaya di dalam hidupnya, namun Surina tetap sedih kerana masih belum dikurniakan seorang anak.

Pelbagai cara telah mereka lakukan namun semuanya tidak pernah berjaya. Pada suatu hari, Zaid telah bertemu dengan Laila di Kerteh atas urusan kerja dan dengan tidak disangka, mereka pula telah jatuh cinta! Zaid telah pun memberitahu Laila bahawa dia telah berkahwin tetapi kerana beranggapan cinta itu buta, mereka telah berkahwin tanpa Laila mengetahui siapa isteri Zaid yang sebenarnya.

Kisah seakan-akan sama yang berlaku sepuluh tahun lalu kini berulang kembali. Kebahagiaan Laila dan Surina kini berada di tangan seorang lelaki. Apakah nasib dua insan yang pernah bergelar rakan baik ini?

Pelakon Sirrun  : Beto Kusyairy, Anzalna Nasir dan Zarina Zainoordin.

Tonton Online:
SIRRUN EPISOD 01 - KLIK SINI
SIRRUN EPISOD 02 - KLIK SINI
SIRRUN EPISOD 03 - KLIK SINI
SIRRUN EPISOD 04 - KLIK SINI
SIRRUN EPISOD 05 - KLIK SINI
SIRRUN EPISOD 06 - KLIK SINI
SIRRUN EPISOD 07 - KLIK SINI
SIRRUN EPISOD 08 - KLIK SINI
SIRRUN EPISOD 09 - KLIK SINI
SIRRUN EPISOD 10 - KLIK SINI
SIRRUN EPISOD 11 - KLIK SINI
SIRRUN EPISOD 12 - KLIK SINI
SIRRUN EPISOD 13 - KLIK SINI
SIRRUN EPISOD 14 - KLIK SINI (Akhir - Tamat)

2 comments:

  1. Is there anymore episodes that you'll be uploading?? Like the story line.. Pls continue. Thks so much.

    ReplyDelete
  2. Kenapa susah sangat nak tengok melalui android? dah cuba click banyak kali tetap tak boleh. is thete anything got to do with the advertisement that popped out in the centre if the screen? :-(

    ReplyDelete

*site temporarily under maintenance. external links might not work

nrelate