Filem Nongkrong Full Movie


Sinopsis Nongkrong:- Mengisahkan tiga orang pemuda, Aman (Angah Raja Lawak), Bada (Shaheizy Sam) dan Cumi (Epy Raja Lawak) yang cuba mencari kekayaan dengan menggunakan jalan tidak sepatutnya iaitu meminta nombor ekor. Cumi yang terdesak ingin meminang kekasihnya, Lin (Nuremy Ramli) manakal Bada dan Aman yang mahu mengubah nasib keluarga tekad menemui bomoh bagi melaksanakan hasrat mereka.
Segala-galanya bermula apabila seorang bomoh handal menjalankan upacara memanggil Puteri Laut (Mon Ryanti) untuk membantu mereka. Puteri bersetuju dengan syarat, salah seorang dari mereka perlu berkahwin dengannya. Melihatkan kejelitaan Puteri, Bada tanpa bertangguh terus bersetuju. Usai sahaja upacara perkhawinan, Puteri bertukar rupa menjadi hantu yang menakutkan menyebabkan kesemua mereka terus lari lintang pukang. Bomoh pula telah dibunuh oleh hantu Puteri.
Hidup mereka berubah apabila hantu Puteri terus mengejar dan menghantu kehidupan mereka termasuklah menggangu Zura, isteri Aman yang sedang hamil dan Haryani, anak perempuan Bada yang masih kecil.
Pelbagai peristiwa yang ngeri campur lucu berlaku sehinggalah mereka mendapatkan bantuan daripada Azan iaitu abang kepada Aman. Azan yang bijak pandai, terus nampak dengan jelas apa yang diinginkan oleh hantu Puteri tersebut dan membuat keputusan untuk membantu mereka.
Dapatkan Azan menyelamatkan mereka ? Adakah akhirnya mereka akan sedar kesalahan sendiri dan berubah ? Semuanya akan terjawab dalam filem seram komedi terhebat ini, Nongkrong.
Tajuk Filem:
Nongkrong
Pengarah: Ismail Bob Hashim
Penerbit: Metrowealth Movies Production Sdn. Bhd.
Dipawagam: 10 Mei 2012
Pelakon Nongkrong:
Shaheizy Sam
Angah Raja Lawak
Epy Raja Lawak
Nuremy Nadia
Mon Ryanti
Fyza Kadir
Liana Rafiai

Tonton Online:
KLIK SINI

5 comments:

 1. nongkrong terbaekk...tq admin

  ReplyDelete
 2. Thank u admin!!!

  ReplyDelete
 3. Haha...Love The Movie..Ty Admin..

  ReplyDelete
 4. Haha...Love The Movie..Ty Admin..

  ReplyDelete
 5. tlong lahh upload blek . .plsssss

  ReplyDelete

*site temporarily under maintenance. external links might not work

nrelate