*site temporarily under maintenance. external links might not work
Home » » Minyak Dagu Full Movie

Minyak Dagu Full Movie

tonton online full movie watch online youtube filem minyak dagu full movie
Sinopsis Minyak Dagu:
Minyak Dagu mengisahkan tentang Azman yang berdendam dengan bekas tunangnya Emelda, disebabkan terlalu dendam dan mengikut desakan daripada kawannya, Azman telah berjumpa bomoh, Wak Minarjo seorang pawang hebat minyak dagu. Emelda yang memutuskan pertunangan dengan Azman demi mengikut cakap kedua-dua orang tuanya bahawa Johan adalah seorang calon suami yang baik dan boleh menjamin masa depan Emelda, nak dibandingkan Azman yang hanya seorang jurujual yang sering tak ada untungnya. Liza, ibu kepada Azman begitu kecewa dengan sikap Emelda kerana melukakan hati anaknya. Setelah bertemu dengan Wak Minarjo, Azman betul-betul nekad untuk membeli minyak dagu, dan dia haruslah megikut pantang-larang yang diberitahu Wak Minarjo, Minyak dagu tersebut haruslah dicalitkan pada siku Emelda dan botol minyak dagu tersebut hendaklah di tanam berdekatan dengan pokok pisang. Sekiranya botol tersebut pecah disambar petir, maka segala kuasa sihir hilang. Menunggu hari bahagia Emelda dan Johan dinikahkan. Emelda nekad ingin menjemput bekas tunangnya itu. Azman mula mengambil kesempatan tersebut untuk mencalitkan minyak dagu pada siku Emelda. Di hari pernikahan Emelda dan Johan, Emelda tiba-tiba histeria. Azman puas kerana dendamnya terbalas. Semenjak dari itu, keadaan Emelda berubah. Johan bertindak membawa bomoh untuk mengubati histeria Emelda yang semakin parah. Hal ini menyebabkan Ainon, mak Emelda cenderung menuduh Johanlah yang menjadi punca sakit Emelda. Akhirnya selepas bertengkar, Ainon diserang sakit jantung dan meninggal dunia. Azman merasa bersalah lalu melawat jenazah Ainon. Pantang larang terbesar Azman ialah tidak boleh melawat orang mati. Segala-galanya berubah...

Pelakon Minyak Dagu (2013): 
Yana Samsudin, Fezrul Khan, Fizo Omar
Pengarah: Azhari Zain
Penerbit: Metrowealth

Trailer Minyak Dagu

Tonton Online:
Youtube - klik sini
Vimeo - klik sini
Dailymotion - klik sini

*site temporarily under maintenance. external links might not work


Cara tonton movie di cerita master

28 comments:

  1. bila nk keluar ni tak sabar nie nk tgk

    ReplyDelete
  2. lambat lagi ke keluar?? x sbr nk tgk.. Wayang jauh dari sini.. =.="

    ReplyDelete
  3. dgr2 yg dh tgk di malaysia, tk seram sgt. not worth the movie tix in malaysia.

    ReplyDelete
  4. emmm bole jeww tngok oke la huhuhuhuh

    ReplyDelete
  5. ADMIN BOLEH X DOWNLOAD FILIM JGN PANDANG BELAKANG YG FIRST PUNYA

    ReplyDelete
  6. Npe xleh tgok....

    ReplyDelete
  7. aq tengok boleh je. korang ni noob sangat la. buta IT

    ReplyDelete
  8. macam gampang nak download ..

    ReplyDelete
  9. Ok je blh tgk tapi part awal2 mcm slowmo skit.

    ReplyDelete
  10. cmne nk dwld or tgk movie gne web ni ea?
    anyone leh tlg njk ajar?

    ReplyDelete
  11. Sekejap sangat citer nii.. Tak puas sehh>,<

    ReplyDelete
  12. tumpang tnya... mcm mna nk download movie kt sni yer?

    ReplyDelete
  13. Tak tahu lah , selalu nyer tengok online jer.lagi senang and laju

    ReplyDelete
  14. klik untuk tgk kt youtube,then tkan share,copt code,buka web savevid paste kt stu,then tekan run this time kt atas tu,then download.then tekan high quality.-downloding in process :)

    ReplyDelete
  15. apsal tak dapat download...pleaseee tulunn

    ReplyDelete
  16. tolong apsal adv. adf.ly tu asyik please wait je sampai ke sudah...

    ReplyDelete
  17. nk download movie camna ??

    ReplyDelete
  18. adoi..........nak download pon ssah...........tngok PAK DIn dah tua camni pon power IT taw....apela org2 muda ni semua....

    ReplyDelete
  19. ada sesiapa tahu nak tengok juvana 2013 kat mana ?selain dari kat pawagam ? terima kasih yooo :)

    ReplyDelete
  20. alah, wt pe nk download lebih tngok online lgi bgus....

    ReplyDelete